Over Chicago Spareribs

Wij kennen allemaal Fred Flintstone die bij een "takeaway" een enorm portie spareribs bezorgd krijgt. Waar komt dan spareribs vandaan? 't Woord 'spareribs' is afkomstig van het Duitse woord 'ribbenspeer' hetgeen in het Nederlands betekent, als je het letterlijk vertaalt, 'speer ribben'. In het Engels werd het 'ribspare' en uiteindelijk klonk 'spareribs' beter in de oren.

Spareribs komen uit de buik, de borstkas en de schouders van een varken of rund. Ze zijn magerder en langer dan krabbetjes en zeker smaakvoller. Spareribs heeft vlees bovenop en tussen de ribben. Afhankelijk van het land waar de spareribs besteld worden is het product of van het varken of van rund. In Nederland kennen wij spareribs van beide diersoorten. Spareribs, een geweldig populair product over de hele wereld, werd ooit geïntroduceerd als restproduct bij het verwerken van varkensvlees. Wie wilde nou een restproduct wat uit bot bestond met wat vlees eraan???? Maar juist dat bot zorgt voor een mooie garing en een geweldige rijke smaak en tegenwoordig geniet juist dit stukje vlees waanzinnig veel populariteit. Daarom zegt men "THE CLOSER TO THE BONE THE SWEETER THE MEAT"!!!

Er is veel zorg en aandacht besteed aan de kwaliteit van het vlees en onze bereidingswijze om vooral onze klanten waar voor hun geld te geven. Bob Payton is de oprichter van "The Rib Shack" in Chicago. Zijn recept is van generatie op generatie overgedragen. Dit oude traditionele familierecept heeft Amerika veroverd. Alle originele ingrediënten hebben wij in huis gehaald om dit recept origineel toe te passen op onze ribben hier bij Chicago Spareribs. De smaak werd gekeurd en goed bevonden en nu mag Nederland veroverd worden. Zoals de Amerikanen kunnen zeggen "GOOD FEED GET MESSY" kunnen

WIJ VAN CHICAGO SPARERIBS ZEGGEN "EASY TO EAT HARD TO FORGET"

Angelo Luciano